WAAROM

Soms voel je je overbelast. Samen kunnen we werken aan zelfvertrouwen (trouw zijn aan jezelf), zodat je weer balans vindt en richting kunt geven aan jouw leven.

WAT

Psychologische behandeling van klachten, zoals:

 • posttraumatische stress 

 • depressie en somberheid

 • angst en paniek

 • gevolgen van autisme

Ik ben breed opgeleid en kan ook andere klachten behandelen, maar ik ben wat meer gespecialiseerd in bovenstaande gebieden. Ik sluit geen psychische soort klacht uit en ik kijk transdiagnostisch naar klachten. Wel kijk ik of ik de beste zorg kan bieden. Ik beoordeel in een eerste gesprek de ernst, complexiteit en het risico van jouw klachten en of je bij mij op de juiste plek bent.

HOE

Het behandelproces ziet er als volgt uit:

 • inschrijving waarbij ik je naam, adres en geboortedatum en email noteer. Ook vraag ik een verwijsbrief van de huisarts.

 • intakegesprek, waarna ik een beeld geef van wat je wel en niet kunt verwachten. Ik stel voor jou een behandelplan op en een brief voor jouw huisarts. Ik bespreek met jou wat er in de brief staat en stuur deze alleen op naar de huisarts, als je hiervoor toestemming geeft.

 • behandelplan van 3, 5 of 10 gesprekken na de intake. Een gesprek duurt 50 minuten. Tijdens de behandeling vraag ik regelmatig of we nog op de goede weg zitten. Indien nodig stellen we samen het behandelplan bij.

 • contacten via videobellen in Zorgadmin.

 • Ik betrek bij voorkeur mensen uit jouw omgeving om mee te kijken naar de oplossing van jouw problematiek. Dit betekent dat ik aan jouw zal vragen of jij het zinvol vindt om iemand uit jouw omgeving aan te laten schuiven bij één gesprek.

 • Eventueel vragenlijsten of reflectieopdrachten

 • afsluiting en evaluatie. Ik stuur een afsluitende brief naar jouw huisarts. Hierin staat globaal de voortgang en dat de behandeling is afgesloten.

Ik gebruik de GGZ kwaliteitsstandaarden voor mijn behandeling en werk o.a. met deze behandelingsmethodes. Extra uitleg over de behandelmethodes vind je hier.

 • cognitieve gedragstherapie

 • oplossingsgerichte therapie

 • EMDR en NET (traumabehandelingen)

 • mindfulness

 • acceptatie & commitment therapie

WAAR

Thuis op een rustige plek. Videobellen in Zorgadmin (je krijgt een linkje voor ieder gesprek).

KOSTEN

In 2021 lever ik via Zilveren Kruis, De Friesland, FBTO, Interpolis, Prolife, ASR, Ditzo, Amersfoortse, DSW, CZ, OHRA en Nationale Nederlanden, Zorg & Zekerheid en VGZ gecontracteerde zorg. Ik declareer de zorg volgens de richtlijnen van de NZa. Indien je verzekerd bent bij deze zorgverzekeraar dan betekent dit dat ik rechtstreeks bij deze zorgverzekeraar de factuur indien na het traject, dus dat je niets hoeft te doen. Er is wel sprake van een verplicht eigen risico. Het eigen risico bedraagt € 385,-.

Ben je elders verzekerd? Dan wordt de zorg wordt (deels) vergoed als je een verwijsbrief van de huisarts hebt. Het percentage van de vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het type zorgverzekering (restitutie of natura). Je kunt bij jouw zorgverzekeraar navraag doen welk percentage zij vergoeden voor ongecontracteerde zorg van een BIG geregistreerde Gz-psycholoog en daar zelf declareren (na het traject ontvang je de factuur die je zelf dient te betalen. Na betaling kun je vervolgens declareren bij jouw zorgverzekeraar). Ook in deze situatie zijn de richtlijnen van de NZa van toepassing en een eigen risico van 385 euro.

In 2022 gelden er nieuwe tarieven voor verzekerde zorg en declareer ik bij de zorgverzekeraars volgens deze richtlijn. Voor zelfbetalers blijf ik onderstaande prijzen hanteren. Omdat er door zorgverzekeraars een overstap wordt gemaakt naar een nieuwe bekostigingsmodel, kan het een afweging zijn om pas vanaf januari 2022 in te schrijven, om een dubbel eigen risico te voorkomen als je in 2021 nog geen zorgkosten hebt gemaakt.

 

COACHING, SUPERVISIE OF BEHANDELING ZELF BETALEN

Coaching, supervisie of de behandeling zelf betalen kost 95 euro voor 1 gesprek van 1 uur (ex BTW voor ondernemers). Het gesprek betaal je na afloop. Het drie gesprekken-pakket (drie gesprekken van 1 uur) kost 250 euro (ex BTW voor ondernemers). Deze factuur dien je vooraf te betalen.

AFSPRAAK ANNULEREN

Ben je verhinderd voor een afspraak? Laat het dan uiterlijk 24 uur van te voren weten.

Je kunt annuleren door een e-mail te sturen naar info@psycholooghelmink.nl.

Voor niet of niet op tijd geannuleerde afspraken breng ik 50 euro in rekening.

.