top of page

Online hulp is voor veel mensen nog nieuw, maar het heeft veel voordelen. Zo is het onafhankelijk van tijd en plaats, je hoeft niet meer te reizen om met je behandelaar in gesprek te raken. Het klopt dat je sommige non-verbale signalen minder goed kunt waarnemen, maar daar staat tegenover dat je snel tot de kern kunt komen en dat je als cliënt veel regie krijgt over jouw behandeling. 

Als je bij mij in behandeling gaat en als je online behandeling wilt, dan krijg je na de intake een mailtje met een link voor een gesprek in jouw online behandelruimte in Zorgadmin. Je komt dan in een beveiligde omgeving, zodat de informatie vertrouwelijk blijft. Indien passend en wenselijk krijg je ook een account Minddistrict, vanaf deze plek kun je verschillende online-behandelmodules doorlopen. Ik geloof in online hulp, met een goede verbinding is het behandelen op deze manier minstens even goed als een traditionele face to face behandeling. Indien de verbinding hapert (gebeurt gelukkig niet vaak) dan schakelen we over naar telefoon.

Sinds medio maart 2020 is online behandeling in een stroomversnelling geraakt. Er is veel ervaring opgedaan en onderzoek gedaan. Online behandeling met beeldbellen blijkt even effectief als offline behandelen. Ook voor online EMDR is inmiddels veel draagvlak in psychologenland. Dit wetenschappelijke artikel bevestigt wat ik vanuit de praktijk al vermoedde, online EMDR is even effectief als offline EMDR.

Wist je dat 1 uur videobellen ongeveer gelijk staat aan 1 km met een gemiddelde auto rijden? Mijn mini-onderzoekje (naar de verborgen impact van het draaien van generatoren) is nog niet compleet, maar videobellen lijkt vooralsnog een redelijk milieubewuste keuze. Ik heb de intentie dit in 2023 ietsje verder uit te zoeken. Het is behoorlijk complex, dus als je andere vuistregel vindt, mail mij gerust.

Feedback van cliënten:

"Online aan het werk is me echt heel goed bevallen. Ik kon hiermee veel meer mijn eigen tempo, mijn eigen proces volgen".

 

"De aanpak van behandeling heeft mij erg goed gedaan. Ik heb veel vooruitgang geboekt. Ik kan verder"

"Sara heeft mij goed geholpen bij het relativeren van mijn angst. Ik heb goede handvatten gekregen om weer terug op de goede weg te zijn. De gesprekken verliepen via videobellen, dit was voor mij heel prettig aangezien ik dit vaak niet vanuit Nederland kon doen. De kwaliteit van het videobellen is altijd goed geweest, we konden elkaar goed zien en verstaan. Het het waren hele fijne gesprekken die mij aan het denken zetten over verschillende onderwerpen uit mijn leven. Het gaat op een rustige en fijne manier waarbij ik mezelf vanuit een ander oogpunt kan bekijken. Heel erg bedankt voor je hulp!"

"Ik ben erg tevreden over de behandeling die ik van Sara heb gehad. Ik heb het als zeer prettig en leerzaam ervaren. Ik ben nu in staat dingen bij mezelf te herkennen, erkennen en aan te pakken. Ik kan nu bepaalde modi van mezelf visualiseren en ermee aan de slag wanneer dit nodig is waardoor ik me er niet meer door laat overnemen. Hier ben ik heel blij mee!"

Logo PPH points 2.png
Online EMDR.jpg

"Online EMDR werkt even goed als offline EMDR. Gelukkig is er steeds meer draagvlak voor traumatherapie met beeldbellen"

Heading 1

bottom of page