top of page
logo's definitief in hoge resolutie kantelen.jpg

Ik ben mede-oprichter van Stichting Klimaatpsychologie. Op klimaatpsychologie.com schrijf ik, samen met vele andere psychologen over psychologie en klimaat. Ook geef ik vanuit deze plek de online veerkrachtgroep voor groene doeners.

kaft_edited.jpg

In december 2021 verscheen het boek "Ruimte voor zingeving". In dit boek reflecteren Herman en ik op verhalen van cliënten, methodieken en achtergronden van de psychologiepraktijk met als vraag:

Hoe maak ik ruimte voor zingeving in de behandelpraktijk?

Wij reiken praktische handvatten aan om existentiële thema's, zoals vertrouwen, vrijheid en autonomie zichtbaar en bespreekbaar te maken.
Aan de hand van 7 casussen vertel ik over de cliënt en de behandeling. Herman reageert hierop vanuit een existentiële insteek. Het boek bevat handige overzichten om zelf met zingeving aan de slag te gaan.

Het boek bestellen kan via deze link.

Boom_Klimaatpsychologie_cover-vk_Pagina_2.jpg

In juni 2024 verschijnt het boek "Klimaatpsychologie".
 

Hoe ga je om met klimaatstress?

Hoe kun je psychologie inzetten om duurzaam gedrag te bevorderen? Dit boek bevat zowel wetenschappelijke als praktische diepgang.

De verschillende auteurs geven dit jonge vakgebied zowel wetenschappelijke als praktische diepgang. Klimaatpsychologie belicht de veelzijdige invloed van klimaatverandering op het menselijk welzijn, variërend van fysieke gezondheid tot mentale veerkracht. Het boek biedt niet alleen inzicht in de mentale gevolgen van klimaatverandering, maar ook in de cruciale rol die psychologie speelt bij het bevorderen van duurzaam gedrag.

Dit boek is voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzamere toekomst

Of je nu psycholoog, beleidsmaker, klimaatactivist, docent of gewoon een geïnteresseerde leek bent, Klimaatpsychologie is een must-read voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzamere toekomst op een leefbare planeet.Het boek bestellen kan via deze link.

bottom of page