top of page

Mindfulness, één van de zes kernprocessen van ACT, kan je helpen om milder te worden en in het huidige moment te leven. Door je aandacht te richten leer je op een observerende manier naar je gedachten en gevoelens te kijken. Als je een observerende positie inneemt ten aanzien van jouw gevoelens en gedachten, blijf je er minder in hangen.

 

Ik ben van mening dat mindfulness kan helpen om minder in je hoofd te zitten (piekeren) en meer waardegericht te leven. Minder stress en hectiek, meer ontspanning, rust en ruimte. Connectie maken met de natuur maken, is eveneens van belang om goed voor jezelf en je omgeving te zorgen. Ik zal in mijn therapieën je daar soms op attenderen.

Ook kun je zelf korte oefeningen doen om je "mindfulnesspier te trainen". Hieronder staan enkele door mij ingesproken tracks (ontleent aan de boeken van Annelies Spek en Russ Harris). Zelfs drie of vijf minuten stilstaan bij jezelf maakt al verschil!

Lees ter inspiratie dat je niet je gedachten, gevoelens en je levensverhaal bent, hier het verhaal van de gouden Boeddha. Mindfulness heeft roots in Boeddhistische tradities, maar is door Kabat-Zinn in 1979 seculier naar het westen gebracht.

Logo PPH points 2.png
De hemel en het weer
Je observerende zelf
Even Leven
Drie minuten inchecken bij jezelf
Vijfminutenoefening
bottom of page